Standard Svensk standard · SS-EN ISO 16140-2:2016/A1:2024

Mikrobiologi i livsmedelskedjan – Metodvalidering – Del 2: Protokoll för validering av alternativa (proprietära) metoder mot en referensmetod – Tillägg 1: Revidering av utvärdering av kvalitativ metodjämförelsestudiedata, relativ nivå av detektionsberäkningar i interlaboratoriestudien, beräkning och tolkning av den relativa sanningsstudien och införande av ett kommersiellt sterilitetstestprotokoll för specifika produkter (ISO 16140-2:2016/Amd 1:2024, IDT)

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 16140-2:2016/A1:2024

Mikrobiologi i livsmedelskedjan – Metodvalidering – Del 2: Protokoll för validering av alternativa (proprietära) metoder mot en referensmetod – Tillägg 1: Revidering av utvärdering av kvalitativ metodjämförelsestudiedata, relativ nivå av detektionsberäkningar i interlaboratoriestudien, beräkning och tolkning av den relativa sanningsstudien och införande av ett kommersiellt sterilitetstestprotokoll för specifika produkter (ISO 16140-2:2016/Amd 1:2024, IDT)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 152 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 152 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 843,20 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Provläs denna standard
Omfattning
ISO 16140-2:2016 specifies the general principle and the technical protocol for the validation of alternative, mostly proprietary, methods for microbiology in the food chain. Validation studies according to ISO 16140-2:2016 are intended to be performed by organizations involved in method validation.
It is applicable to the validation of methods for the analysis (detection or quantification) of microorganisms in
- products intended for human consumption,
- products intended for animal feeding,
- environmental samples in the area of food and feed production, handling, and
- samples from the primary production stage.
It is in particular applicable to bacteria and fungi. Some clauses of ISO 16140-2:2016 could be applicable to other (micro) organisms or their metabolites on a case-by-case-basis. In the future, guidance for other organisms (e.g. viruses and parasites) will be included in ISO 16140:2016 (all parts).

Ämnesområden

Livsmedelsmikrobiologi (07.100.30)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 16140-2:2016/A1:2024

Mikrobiologi i livsmedelskedjan – Metodvalidering – Del 2: Protokoll för validering av alternativa (proprietära) metoder mot en referensmetod – Tillägg 1: Revidering av utvärdering av kvalitativ metodjämförelsestudiedata, relativ nivå av detektionsberäkningar i interlaboratoriestudien, beräkning och tolkning av den relativa sanningsstudien och införande av ett kommersiellt sterilitetstestprotokoll för specifika produkter (ISO 16140-2:2016/Amd 1:2024, IDT)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 152 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 152 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 843,20 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedelsanalyser, SIS/TK 435/AG 05

Internationell titel: Microbiology of the food chain — Method validation — Part 2: Protocol for the validation of alternative (proprietary) methods against a reference method — Amendment 1: Revision of qualitative method comparison study data evaluation, relative level of detection calculations in the interlaboratory study, calculation and interpretation of the relative trueness study, and inclusion of a commercial sterility testing protocol for specific products (ISO 16140-2:2016/Amd 1:2024, IDT)

Artikelnummer: STD-82089936

Utgåva: 1

Fastställd: 2024-09-11

Antal sidor: 40

Tillägg till: SS-EN ISO 16140-2:2016